X
تبلیغات
Study in Sweden - تحصیل در سوئد - apply abroad

Study in Sweden - تحصیل در سوئد

سایت applyabroad، که با تلاش جمعی از دانشجويان موفق ايرانی راه اندازی شده است، منبع مناسبی برای يافتن تمامی اطلاعات لازم برای تحصيل در سوئد است. دو قسمت جداگانه در اين سايت وجود دارد که هر دو بسيار پربار هستند يکی بخش تالارهای گفتگو و ديگری بخش دايرة المعارف سايت است.

مطالب زير از بخش دايرة المعارف سايت نقل می شود.

نقشه جامع سوئد 

کشورسوئد کشوری نسبتا بزرگ و کم جمعیت در شمال اروپاست که در قسمت شرقی شبه جزيره اسکانديناوی قرار گرفته است. این کشور با وسعت ۴۴۹.۷۵۰ کيلومتر مربع يکی از کشورهای سرد اروپا و نيمی از مساحت آن پوشيده از جنگل است. پايتخت سوئد شهر استکهلم می‌باشد. مردم سوئد از نژاد سفيد تيره ژرمن می‌باشند؛ پيرو دين مسيحيت بوده و بيشتر پروتستان هستند. زبان ملی آنها زبان سوئدی است ولی تقريبا تمام مردم بطور کامل با زبان انگليسی آشنایی دارند. در اين كشور مردم قانونمند و وقت شناس هستند و عادت به تنوع فرهنگی دارند. شهرهای سوئد مدرن، شيک، امن و دارای امکانات متعدد فرهنگی، ورزشی و تفريحی می‌باشند. رفت و آمد بيشتر با دوچرخه انجام می‌شود، اما اتوبوس و مترو هم پوشش کامل شهری دارند. کشور سوئد به مدت سه سال متوالی رتبه‌ی دوم را از نظر رفاه اجتماعی در جهان کسب کرده است. اين كشور تابستان‌های معتدل و زمستان‌های سرد دارد و گاهی هوا تا ۲۰- درجه سانتیگراد هم سرد می‌شود. البته اين شدت سرما بيشتر در شهرهاي شمالي آن به چشم مي خورد و نه در تمامي شهرها؛ و شهرهاي جنوبي عموما از آب و هواي بهتري برخوردار هستند. واحد پول اين كشور کرون است که به دليل افت شديد ارزش پولي و بحران اقتصادي در اروپا و كل دنيا، ارزش هر كرون از حدود 155 تومان در تابستان 2008؛ اكنون در اوايل سال 2009 ارزش هر كرون سوئد تقريبا به 120 تومان نيز رسيده است. 


تحصیل در سوئد
مهمترين سرمايه کشور سوئد نيروی انسانی تحصيل کرده است. تحصيلات عالی در اين کشور هر ۶ سال يکبار مورد تجديد نظر قرار می‌گیرد و سیستم آموزشی براساس سيستم دانشجو محور طرح ريزی شده است. رقابت برای دریافت پذيرش از دانشگاه‌های اين كشور شديد است و ۶۴ درصد دانشجويان مقطع دکترا را دانشجويان خارجی تشکيل می‌دهند. در اين كشور دانشجويان اجازه کار دارند و اکثرا در تعطيلات کار می‌کنند. (بر خلاف باقی کشورها محدوديت زمانی ۲۰ ساعت در هفته برای كار وجود ندارد.) 


هزينه‌ی دانشگاه در سوئد
در کشور سوئد تحصيلات رايگان است و دانشجويان هيچ هزينه‌ای برای تحصيل در دانشگاه پرداخت نمی‌کنند زیرا اکثر دانشگاه‌ها دولتی هستند و از طرف دولت سوئد هزینه‌ها تامین می‌گردد. 
هزينه‌ی زندگی دانشجویی در سوئد

هزينه يک دانشجو در کشور سوئد با در نظر گرفتن اجاره خوابگاه وغذا رفت و آمد و ... به گفته سایت رسمی سوئد [www.studyinsweden.se] يورو EUR 750 و یا SEK 7,070 کرون سوئد است که البته طبق تجربه دوستان ایرانی می تواند کمتر نیز باشد و در شهرهای کوچکتر و مخصوصا جنوبی سوئد حتی تا نصف این مبلغ برای یک زندگی ساده دانشجویی می تواند کافی باشد. 

Food: SEK 2,000. Accommodation: SEK 3,200. Local travel: SEK 500. Telephone/Internet: SEK 300. Insurance, medical care and hygiene: SEK 250. Student union fee: SEK 60-70. Clothing, hobby/leisure, other: SEK 750. Total: SEK 7,070, or about ز 750. 

دانشگاه‌های کشور سوئد
در دانشگاه‌های سوئد دو ترم تحصيلی وجود دارد : 1 . پاییز 2 . بهار (در ترم بهار رشته ها محدود هستند.) سيستم آموزشی ترمیك و زبان آموزشی در مقطع ليسانس برای اكثر رشته‌ها سوئدی است، به استثنای چند رشته معدود در مقطع ليسانس و كل رشته‌ها در مقطع فوق ليسانس به زبان انگليسی می‌باشد و برای ورود به آنها شما بايد مدرک زبان (TOEFL یا IELTS) داشته باشيد. 


در اينجا به معرفي چند دانشگاه مطرح در سوئد مي پردازيم: 


دانشگاه لوند

اين دانشگاه در سال 1666 تاسيس شد. اين دانشگاه هم اكنون 38000 دانشجو دارد. اين دانشگاه يكي از بهترين دانشگاه هاي سوئد مي باشد. دانشگاه در شهر لوند كه در جنوب سوئد قرار دارد قرار گرفته است. اين شهر در نزديكي دانمارك و آلمان است. شهر تاريخي لوند نزديك شهر مدرن مالمو است. اين شهر 100000 نفر جمعيت دارد كه 38000 نفر از آنها دانشجو هستند و اين امر محيط آموزشي خوبي در اين شهر به وجود آورده است. دانشگاه لوند 300 واحد مطالعاتي، 50 دوره ي كارشناسي ارشد و زمينه هاي تحقيقاتي دكترا را به زبان انگليسي برگزار مي كند. 

منبع: سايت دانشگاه لوند 

دانشگاه گوتنبرگ 

اين دانشگاه در شهر گوتنبرگ واقع شده است. دانشگاه گوتنبرگ 50000 دانشجو دارد و از دانشگاه هاي عمده و اصلي اروپا مي باشد. همچنين دانشگاه گوتنبرگ با داشتن 8 هيئت علمي و 60 دپارتمان يكي از گسترده ترين دانشگاه ها از نظر رشته و فرصت هاي آموزشي مي باشد. يكي از مشخصه هاي بارز اين دانشگاه داشتن تعامل بين تحقيق و آموزش است. اين دانشگاه همكاري نزديكي با دانشگاه همشهري خود يعني چالمرز دارد. 

منبع: سايت دانشگاه گوتنبرگ 

دانشگاه چالمرز 

چالمرز در قلب شهر گوتنبرگ واقع است. اين دانشگاه در زمينه ي علوم طبيعي، تكنولوژي و معماري فعاليت دارد. چالمرز با كمپاني هاي سوئدي همكاري در زمينه ي آموزش دارد و اميد وار است در آينده ي نزديك خود را در زمينه هاي فناوري اطلاعات، نانوتكنولوزي و Bioscience قدرتمند تر كند. چالمرز در سال 1829 توسط نيكوكار سوئدي به نام ویلیام چالمرز تاسيس شد و امروزه يكي از بهترين دانشگاه هاي صنعتي در اروپا است. 

منبع: سايت دانشگاه چالمرز 

افراد واجد شرایط برای درخواست پذیرش 
افرادي كه مي توانند براي مقطع كارشناسي درخواست پذيرش دهند: 
افرادی که دوره دبیرستان و پيش دانشگاهي خود را تمام کرده اند(دانشگاه هاي سوئد بدون مدرك پيش دانشگاهي پذيرش نمي دهند) 
دارای مدرک TOEFL و IELTS می باشند. مینیمم نمره TOELF یا IELTS با توجه به رشته و دانشگاه به دوگروه تقسیم شده است. اطلاعات بیشتر در لینک زیر یافت می شود. 

https://www.studera.nu/studera/1349.html 

برای پذیرش در هر رشته می تواند شرایط ویژه ای وجود داشته باشد. لذا قبل از انتخاب هر رشته با مراجعه به سایت هر دانشگاه ، از داشتن همه شرایط ویژه اطمینان حاصل کنید. باید توجه داشته باشید که رشته هایی که در سوئد در دوره لیسانس به زبان انگلیسی ارایه می شوند محدودمی باشند. 

افرادي كه مي توانند براي مقطع كارشناسي ارشد درخواست پذيرش دهند: 

متقاضیانی که دوره کارشناسی خود را در یکی از دانشگاه هایی که در پیوند زیر آمده است به پایان رسانده اند و یا در سال آخر مشغول به تحصیل می باشند می توانند برای دانشگاه های سوئداقدام کنند. 

http://www.unesco.org/iau/onlinedatabases/list.html 

نکته:‌ بعضی از دانشگاه‌های داخل ایران که دوره‌ی دکترا ندارند در این لیست ذکر نشده‌اند. از جمله‌ی این دانشگاه‌ها می‌توان به دانشگاه‌های غیرانتفاعی اشاره کرد. در سال ۲۰۰۷ برخی از این دانشگاه‌ها با توجه به لیست‌های دیگر در دسترس شخص بررسی‌کننده‌ی مدارک ایرانیان (Lenna Andersson) مورد تأیید قرار گرفتند. 
نحوه درخواست پذیرش

به غیر از متقاضیان دوره های Erasmus Mundus که کاملا جداگانه پذیرش می شوند، همه متقاضیانی که تمایل دارند برای دانشگاههای سوئد در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد پذیرش بگیرند، باید از طریق سازمان VHS (مركز مطالعات دانشگاهي سوئد) اقدام کنند. برای درخواست پذیرش از دانشگاههای سوئد برای ترم پاییز، شما بایداز اوایل دسامبر تا 15Jan به سایت www.studera.nu رفته و یک account جدید درست کنید. با داشتن یک email ومشخصات فردی و آدرس پستی این کار امکان پذیر است. 

پيدا كردن رشته دراين وب سايت بسيار راحت و آسان است. كافي است شما وارد اين وب سايت ولينك Course search شويد بعد مي توانيد با انتخاب ترم ،رشته ، شهر و دانشگاه مورد نظر رشته هاي ارايه شده را مشاهده نماييد در ضمن مي توانيد از دو نوع سيستم جستجوي پيشرفته و مرحله اي بهره ببريد. در سيستم پيشرفته يا Advanced شما مي توانيد شهر، رشته و دانشگاه را باهم انتخاب كرده و رشته هاي ارايه شده در آن را ببينيد ولي در سيستم مرحله اي شما بايد مرحله به مرحله رشته، شهر و دانشگاه را انتخاب كنيد. 


شما تعداد محدودي انتخاب براي رشته ها داريد براي مثال در مقطع كارشناسي ارشد شما حق انتخاب چهار رشته و براي كارشناسي بيست رشته داريد كه اين تعداد نيز در سالهاي بعد ممكن است تغيير كند.لازم نيست تمام انتخاب هي خود را پر كنيد شما در صورتي كه كم تر از تعداد تعيين شده انتخاب كنيد مشكلي براي شما پيش نخواهد آمد مثلا" به جاي 4 انتخاب، 2 انتخاب داشته باشيد يا مي توانيد همه ي چهار مورد را پر كنيد. شما مي توانيد به تعدادي خاص رشته ي تحصيلي انتخاب كنيد حال ممكن است اين رشته ها در چند دانشگاه يا از دانشگاه هاي مختلف باشد براي مثال شما مي توانيد چند رشته در دانشگاه چالمزر و چند رشته از دانشگاه مالمو انتخاب كنيد. 

شما بايد به ترتيب علاقه به رشته ها، آن ها را منظم كنيد چون در صورت پذيرفته شدن در انتخابهاي نخست خود باقي انتخاب هاي شما حتي در صورت دارا بودن شرايط نيز باطل مي شوند. به عنوان مثال اگر شما انتخاب اول خود را در رشته ي برق چالمرز قرار داده باشيد در صورت قبولي در آن انتخاب هاي بعدي شما باطل مي شود. 

شما بعد از اينكه براي رشته هاي مورد نظر خود در وب سايت تقاضا داديد در انتها، صفحه اي براي پرينت به شما مي دهد كه شامل شماره ي تقاضاي شما و رشته هاي تقاضا شده مي باشد شما بايد اين شماره را براي مراحل بعدي حفظ كنيد. اين صفحه را كه بايد بعد از دريافت پرينت كنيد و با امضا كردن آن به همراه مدارك ديگر بفرستيد Cover sheet مي گويند. اگر در لحظه ي اتمام ثبت نام دسترسي به چاپگر نداريد مي توانيد بعدا" با مراجعه به پروفايل خود در سايت آن را پرينت نماييد. 

در این مرحله و تا قبل از زمان 1 فوریه(این تاریخ می تواند سالهای بعد تغییر کند) باید یک سری مدارک به آدرس studera پست شود. مهم نیست در چند رشته درخواست می دهید اما فقط یک سری مدارک خواهید فرستاد. 

توجه داشته باشيد كه نيازي به فرستادن مدارك به تعداد دانشگاه ها يا رشته هايي كه انتخاب كرده ايد نيست، كافي است مدارك را در يك نسخه ي ترجمه شده براي آنها ارسال كنيد. اين مركز خود اقدام به اسكن و كپي مدارك شما مي كند و به همان تعداد براي دانشگاه ها ارسال مي كند. تنها تعدادي از دانشگاه ها مداركي از شما ممكن است بخواهند كه دانشگاه هاي ديگر آن مدارك را نياز ندارند مانندSOP ياديگر مدارك كه شما مي توانيد با عنوان كردن اسم دانشگاه يا آرم دانشگاه در بالاي SOP يادآور شويد كه اين مدرك براي دانشگاه مورد نظر است. 

توجه کنید که به غیراز موارد خاص که درسایت دانشگاه ذکر شده است(عمومادر مورد رشته های خاص مانند معماری) همه مدارک فقط به studera فرستاده می شود ومدرکی به دانشگاهها فرستاده نمی شود. 

All documents should be sent to University Studies in Sweden FE 1, SE-833 83 Stroemsund, SWEDEN Phone number to The Call Centre +46-771-550 720 E-mail https://www.studera.nu/studera/1008.html 

توجه داشته باشید که deadline مربوط به فرستادن مدارک میتواند مهم باشد یا نباشد. اگر در آن رشته ای که شما تقاضا داده اید، افراد زیادی تقاضا داده باشند، و شما بعد از deadline مدارک را بفرستید، شما به احتمال خیلی زیاد رد خواهید شد. اما اگر در آن رشته ای که شما تقاضا داده اید، افراد زیادی تقاضا نداده باشند، و شما بعد از deadline مدارک را بفرستید، شما به احتمال خیلی زیاد قبول خواهید شد! 

Late Application بررسي تقاضا شامل دو نوبت اصلي است. اگر شما application خود را بعد از deadline تاييد كنيد بعنوان Late Applicant در نظر گرفته مي شويد. توجه داشته باشيد كه در اين نوبت دكمه Add براي انتخاب رشته تنها براي دانشگاه هايي فعال است كه رشته آنها در نوبت اول به حد نصاب نرسيده باشد. دانشگاه ها ممكن است به تناوب اين دكمه را بر حسب تقاضاهاي رسيده فعال يا غير فعال سازند، لذا جهت كسب اطلاع از اينكه رشته اي براي Late Applicant ها باز خواهد شد يا نه مي بايست با دانشگاه تماس بگيريد. سايت Studera توصيه كرده كه شهروندان غير اروپايي براي اين نوبت اقدام ننمايند، زيرا روند اخذ ويزا، روندي طولاني است. 

ارسال مدارك پست TNT در اكثر مواقع مدارك را ظرف مدت حداقل 4 روز به Studera مي رساند و شما مي توانيد تحويل مدرك خود را در وب سايت آن چك كنيد؛ اين در حالي است كه پست DHL بسته شما را در استكهلم به پست محلي تحويل مي دهد و هيچ گونه امكاني براي پيگيري بسته وجود نخواهد داشت. 
مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در مقطع فوق لیسانس
Cover Sheet : بعد از ساختن account در studera از شما درخواست می شود یک پرینت از اطلاعات ثبت شده یه همان Cover Sheet بگیرید و یا بعدا دوباره وارد account خود شده و یک پرینت از بگیرید.سپس آنرا امضا کنید و همراه با بقیه مدارک در داخل بسته پستی قرار دهید. 
ترجمه رسمی مدرک تحصیلی و یا نامه ای از طرف دانشگاه مبنی بر آنکه شما تا آخر این سال تحصیلی فارغ تحصیل خواهید شد.(لطفا این نامه فراموش نشود! می توانید این نامه را از رئیس دانشکده، معاون آموزشی و یا در آخر از یکی از اساتید بگیرید. توجه کنید که رسمی بودن آن خیلی اهمیت ندارد!.بدون این نامه/مدرک ممکن است شما رد شوید! 
ترجمه رسمی ریز نمرات به همراه اصل آن.(در حال حاضر الزامی وجود ندارد که مستقیما از طرف دانشگاه ارسال شود ولی پیشنهاد می شود طبق روال از طرف دانشگاه باشد.) 
کپی پاسپورت و یا ترجمه رسمی یک مدرک شناسایی دیگر. 
ارسال نمره IELTS و یا TOEFL: حداقل این نمره برای هر دانشگاه متفاوت است و برای اطلاع از آن باید به سایت دانشگاه هایی که درخواست پذیرش می دهید رجوع کنید.( 
GRE و Recommandation Letter اصلا اجباری نمی باشد. در صورتی که نمره GRE خوبی دارید ،می توانید فقط کپی کارنامه خود را همراه با بقیه مدارک پست کنید. 
مدارک دیگر:هر رشته با توجه به ویژگی های خود می تواند مدارک دیگری هم نیاز داشته باشد که این مدارک در سایت دانشگاه و در آن رشته مربوطه یافت می شود. 

به ياد داشته باشيد كه شما نمي توانيد كپي مدارك ترجمه شده را ارسال كنيد و حتما" بايد اصل مدرك ترجمه شده را ارسال كرد. 

مدارک لازم 
مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در مقطع لیسانس
Cover Sheet : بعد از ساختن account در studera از شما درخواست می شود یک پرینت از اطلاعات ثبت شده یه همان Cover Sheet بگیرید و یا بعدا دوباره وارد account خود شده و یک پرینت از بگیرید.سپس آنرا امضا کنید و همراه با بقیه مدارک در داخل بسته پستی قرار دهید. 
ترجمه رسمی مدرك پيش دانشگاهي، ديپلم و ريز نمرات دبيرستان و پيش دانشگاهي به همراه اصل آنها. 
کپی پاسپورت و یا ترجمه رسمی یک مدرک شناسایی دیگر. 
ارسال نمره IELTS و یا TOEFL: حداقل این نمره برای هر دانشگاه متفاوت است و برای اطلاع از آن باید به سایت دانشگاه هایی که درخواست پذیرش می دهید رجوع کنید.( 
مدارک دیگر:هر رشته با توجه به ویژگی های خود می تواند مدارک دیگری هم نیاز داشته باشد که این مدارک در سایت دانشگاه و در آن رشته مربوطه یافت می شود. 

به ياد داشته باشيد كه شما نمي توانيد كپي مدارك ترجمه شده را ارسال كنيد و حتما" بايد اصل مدرك ترجمه شده را ارسال كرد. 


زبان سوئدی
در سوئد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در اکثر رشته/دانشگاهها به زبان انگلیسی است (تعداد معدودي از رشته ها در مقطع كارشناسي به زبان انگليسي تدريس مي شود). تقریبا تمام سوئدی ها به راحتی با شما انگلیسی حرف می زنند. اما اگر بخواهید کار کنید تقریبا در تمام موارد باید سوئدی بدانید. سوئدی یک زبان Germanic به حساب می آید و هم ریشه با انگلیسی و آلمانی است اما علاوه بر آن از زبان قدیمی منطقه اسکاندیناوی به نام Old Norsk هم نشات گرفته است، بنابراین همچنانکه بسیاری از کلمات آن برای کسانی که انگلیسی می دانند آشنا به نظر می رسد، کلمات و آواهای تازه نیز آموختن درست آن را تا اندازه ای سخت می سازد. اما از طرف دیگر گرامر بسیار ساده تری نسبت به آلمانی دارد. در زبان سوئدی تنها یک case برای تمام حالات فاعلی، مفعولی و مضاف الیهی وجود دارد. اسمها در زبان سوئدی از نظر جنسی دو حالت common , neuter دارند. 

آزمون TISUS چيست؟ 
The Test in Swedish for University Studies)TISUS) آزموني است براي اثبات تسلط بر زبان سوئدي كه براي ورود به رشته هاي سوئدي زبان نياز به قبول شدن در اين امتحان داريد. اين آزمون از سه بخش درك مطلب (reading) ، بخش نوشتاري (writing)و مصاحبه (speaking) كه دو بخش نخست كتبي و مصاحبه به صورت شفاهي مي باشد. اين امتحان هر سال در چند نوبت برگزار مي شود. در خارج از سوئد اين آزمون در سفارت خانه ها به برگزار مي شود. هزينه ي اين آزمون در سوئد 1600 كرون و در خارج از سوئد 2000 كرون مي باشد.(ممكن است در خارج از سوئد هزينه هاي جانبي نيز دريافت گردد) در اين آزمون برخلاف تافل و آيلتس نمره اي وجود ندارد و شما در اين آزمون يا تمره ي قبولي مي گيريد يا مردودي. 


مدارک لازم برای درخواست ویزای تحصیلی سوئد
طبق اطلاعاتی که در روی بورد سفارت سوئد وجود دارد و تجربیات دوستان مدارک زیر جهت درخواست برای اقامت دانشجویی نیاز است: 
فرم 105031 (در دو نسخه) 
تاریخ ورود و خروج را از ماه آگوست بنویسید. 
دو قطعه عکس ۴×۶ تمام رخ، رنگی، بدون روتوش 
عكاسی صاحبقرانیه نزدیك سفارت عكس مورد قبول سفارت را در كمتر از ۲۰ دقیقه تحویل می‌دهد، گرچه هیچ اجباری به گرفتن عكس در این عكاسی نیست. 
فیش بانکی به مبلغ ۱٫۲۷۰٫۰۰۰ ریال به حساب جاری ۱۴۵۰ به نام سفارت سوئد نزد بانک صادرات شعبه صاحبقرانیه (كد شعبه ۳۱۳۵) 
این شعبه بانك نزدیك سفارت است و تقریبا همیشه هم خلوت است. البته از شعب دیگر هم میتوانید پول را واریز كنید. 
اصل پاسپورت و فتوکپی از تمام صفحات گذرنامه به غیر از صفحات سفید (در دونسخه) 
صفحات دارای مهر خروجی و صفحه ای كه در آن نوشته شما همسر و بچه ندارید را هم كپی كنید. 
حتما پاسپورت امضا شده باشد. 
اصل پاسپورت همان موقع به شما برگردانده خواهد شد. 
مدرک مالی نشان دهنده توان مالی متقاضی معادل ۷۳۰۰۰ کرون برای هر سال تحصیل که برای دوره دوساله فوق لیسانس برابر ۱۴۶۰۰۰ کرون (حدود ۲۳ میلیون تومان) خواهد شد. (در دو نسخه) 
یك نسخه اصل و یكی كپی هم قابل قبول است. 
حتما معادل دلاری یا كرون موجودی در پایین گواهی بانکی موجود باشد. اگر نبود خودتان بنویسید. 
نامه admission دانشگاه (از سایت studera.nu) به اضافه یک كپی. 
فرم شماره 135011 فقط مختص افراد متاهل علاوه بر فرم 105031 
بیمه مسافرتی برای آن دسته از دانشجویانی که مدت تحصیل آنها یک سال و یا کمتر از یک سال است. 
این بیمه نامه نیز از نزدیك سفارت قابل تهیه است. 


دو فرم گفنه شده در بالا را هم از خود سفارت نیز می‌توانید دریافت کنید. 
 برای پیگیری این موضوع در فروم اینجا را کلیک کنید. 
چگونگی پیگیری ویزای دانشجویی 

زمان دریافت ویزای دانشجویی سوئد بسیار متغیر است و به طور متوسط بین ۳ تا ۸ هفته از زمان تحویل مدارک طول خواهد کشید. 

برای پیگیری ویزا سه راه عمده وجود دارد: 
تماس تلفنی با سفارت: شما میتواند از یکشنبه تا چهارشنبه از ساعت ۲ تا ۴ بعدازظهر با سفارت سوئد با شماره زیر تماس بگیرید. برای این منظور شما باید شماره پرونده ۴ رقمی خود را بدانید. 
تلفن: 23712200 
تماس تلفن به اداره مهاجرت سوئد: شما ابتدا باید بدانید که پرونده شما توسط کدامیک از ادارات مهاجرت در سوئد بررسی می شود. با توجه به دانشگاهی که قبول شده اید، اداره مهاجرت مشخصی پرونده شما را بر عهده میگیرد. 
شماره تلفن و آدرس آن اداره را می توانید از سایت زیر بیابید: http://www.migrationsverket.se/english/estudier/handlagger.jsp 
ارسال ایمیل به اداره مهاجرت سوئد: همچنین شما می توانید با اعلام نام و نام خوانوادگی و روز تولد، از طریق ایمیل از وضعیت ویزای خود با خبر شوید. 

آدرس ایمیل: upplysningen@migrationsverket.se 


اقامت در سوئد 

اخیراً پارلمان سوئد قانونی را تصویب كرده است كه بر اساس آن شهروندان كشورهای دیگر می‌توانند با پیدا كردن كار تمام وقت رسمی در سوئد ویزای اقامت دو ساله دریافت نمایند و در صورت ادامه‌ی همكاری با كارفرما این ویزا دو سال دیگر قابل تمدید است و در صورتی كه مهاجر پس از چهار سال همچنان دارای كار باشد می‌تواند تقاضای اقامت دایم (PUT) دهد. اقامت دایم حتی در صورت بیكاری مهاجر لغو نخواهد شد. 

چنانچه مهاجر پنج سال در سوئد كار كند می تواند گذرنامه ی سوئدی دریافت كند و شهروند رسمی سوئد شود. 

خانواده (همسر و فرزندان زیر سن قانونی) فردی که از سوئد ویزای مهاجرت بر اساس کار دریافت می‌کند نیز امکان مهاجرت به سوئد را خواهند داشت. 

مهاجری که کار خود را در سوئد از دست بدهد سه ماه فرصت خواهد داشت تا کار جدیدی پیدا کند، در غیر اینصورت ویزای کاری موقت خود را از دست داده و مجبور به ترک سوئد خواهد بود. 

دانشجویان میهمان که در سوئد به تحصیل اشتغال دارند خواهند توانست پس از گذشته یک ترم از تحصیلاتشان در سوئد و بدون اینکه نیازی به ترک کشور داشته باشند تقاضای اقامت بر اساس کار تسلیم نمایند.

+ نوشته شده در  یکشنبه ششم بهمن 1387ساعت 2:53  توسط فرخ  |